Tortilijos kruasanai | Receptas

Kartais pamirštu, kad geriausi dalykai gali būti paprasčiausiai pagaminami. Tai šį savaitgalį siūlau pasilepinti save ir pavaišinti draugus tokiais mini „kruasanais”, kurie ant stalo atrodys gražiai, o ir pagaminami laaabai greitai. Valgys ir maži, ir dideli!

Penki ingredientai ir šiek tiek fantazijos – tik tiek tereikia, kad šeimyną galėtumėte lepinti gardžiausiais patiekalais.


Tortilijos


Plonai pjaustyto kumpelio


Sūrio lapeliais


Šiek tiek tepamo arba kreminio sūrelio


Kiaušinio


Prieskoniams – rūkyta paprika, česnakų granulės

  1. Tortiliją aptepiau lydytu sūreliu. Aš užpyliau aštraus padažo, bet tikrai nebūtina!

  2. Ant viršaus išdėliojau kumpio gabaliukus ir sūrį.

  3. Supjausčiau tortiliją trikampiais panašiai kaip picą.

  4. Nuo trikampio apačios sukau mini „kruasanus”. Juos išdėliojau ant kepimo popieriaus.

  5. Kiaušinį išplakiau su prieskoniais. Plakiniu aptepiau suktinukų viršų.

  6. Kepiau ant 180 laipsnių apie 10 minučių.

PATARIMAS: Aš per klaidą nusipirkau kažkokio parūkyto sūrio, tai jis nelabai teišsilydė. Jei norisi tįstančio sūrio – rinkitės paprastą fermentinį arba mocarellą.

Prenumeruokite naujienlaiškį!

  • slapti receptai
  • maisto produktų rekomendacijos
  • naujienas sužinokite pirmieji
  • specialios nuolaidos prenumeratoriams

*Atsisakyti galima bet kuriuo metu!