Mano istorija

Kaskart kai manęs paklausia kaip atsirado 5produktai, atsakau paprastai: draugėms atsibodo žiūrėti į mano nufotografuotą maistą – juk geriau ragauti, o ne žiūrėti į atsiųstas nuotraukas.

Tada susikūriau Instagramo paskyrą, bet metus jos nepildžiau, vis neprisiruošiau, o tada… nutiko karantinas.

Pritrūkau veiklos ir ryžausi plėtoti anksčiau kilusią idėją. Iki šiol manau, kad tiesiog pasitaikiau laiku ir vietoje.

Paklausite, kodėl būtent penki produktai, o ne, pavyzdžiui, septyni ar dešimt? Niekada nebuvau didelė virtuvės entuziastė (aha, pažiūrėkite į mane dabar, kai gaminu bent jau 2 kartus per dieną), tad nesijaučiau taip, lyg galiu auditorijai pasiūlyti aukšto lygio patiekalus. O ir maisto tinklaraščių jau tada buvo labai daug, tad kaip išsiskirti? Nusprendžiau, kad reikia ryžtis iššūkiui, o skaičius „penki“ skambėjo aiškiai ir įsimenamai. 

Tiesa, į ingredientų kiekį niekada neįskaičiuoju prieskonių, nes tikiu, kad kiekvienas turi savo mėgstamiausius, kuriuos visada naudoja. Tačiau surašau, kokie prieskoniai recepte buvo naudojami, jeigu kartais norėtumėte atkartoti.

Ko išmokau per tuos kelis metus?

Kad maisto gamyba yra kaip gyvenimo amerikietiški kalneliai: būna, kad viskas kyla tik į viršų: idėjas įgyvendinti puikiai sekasi, maistas nuostabus, receptai auditorijos įvertinami, ir tada BAM! Kūrybinė krizė, kai nesinori net pažiūrėti į virtuvės pusę. O jeigu jau prisiverti ten ateiti, prisvyla bulvės ir vištiena gaunasi be skonio.

Bet praėjus kuriam laikui ir vėl grįžta noras kažkuo pasidalinti, kažką sukurti – ir vėl kylu kalneliu į viršų. Niekada nesakiau, kad turėti maisto tinklaraštį yra sunkus darbas: taip, tai darbas, kuris užima nemažai laiko. Tačiau atgalinis ryšys atperka visus vargus ir nevykusius bandymus.

Iš esmės, jeigu ne jūs – dabar nebūtų nei knygos, nei naujų iššūkių ir galimybių, nei tuo labiau bendradarbiavimo pasiūlymų iš didžiulių įmonių, apie kurias net pagalvoti nedrįsdavau. Kiekviena jūsų paspauta širdelė, kiekviena žinutė ar komentaras skatina nesustoti ir judėti į priekį. Kurti receptus yra gera, bet vien dėl savo malonumo to nedaryčiau.

Ačiū!

Prenumeruokite naujienlaiškį!

  • slapti receptai
  • maisto produktų rekomendacijos
  • naujienas sužinokite pirmieji
  • specialios nuolaidos prenumeratoriams

*Atsisakyti galima bet kuriuo metu!