Suktinukai su tunu | Receptas

Nors iki švenčių dar yra šiek tiek laiko, jau po truputį pradedu galvoti apie šventinį meniu. Ką dėsiu ant Kūčių stalo? Kokiais užkandžiais pavaišinsiu draugus?.. Šis receptas tiks tiek vienam, tiek kitam atvejui: suktinukai paruošiami labai lengvai, greitai, yra sotūs ir visai neriebūs. Čia aktualu tuo atveju, jeigu jaučiate, kad šventinis tortas jau ir taip daug „gėrio” ant svarstyklių davė.

Penki ingredientai ir šiek tiek fantazijos – tik tiek tereikia, kad šeimyną galėtumėte lepinti gardžiausiais patiekalais.


Skardinės konservuoto tuno


100g kreminio sūrio


85g konservuotų žirnelių


100g marinuotų agurkėlių


2vnt tortilijų


Prieskoniams – druskos, česnakų granulių ir bazilikų

  1. Dubenėlyje išsimaišyti kreminį sūrį ir prieskonius.

  2. Ten pat suberti ir konservuotus žirnelius ir tuną.

  3. Griežinėliais arba kubeliais supjaustyti agurkėlius – suberti juos į tą patį dubenėlį.

  4. Viską gerai išmaišyti. Visą masę padalinti per pusę ir aptepti abi tortilijas.

  5. Tortilijas susukti ir supjaustyti nedidelėmis iki 2cm pločio juostelėmis.

PATARIMAS: Aš šiame recepte naudojau konservuotą tuną aliejuje, tačiau puikiai tiks ir tunas savo sultyse. O jei dar ant šių suktinukų pabarstysite žalumynų – bus ne tik skanu, bet ir papuoš stalą!

Prenumeruokite naujienlaiškį!

  • slapti receptai
  • maisto produktų rekomendacijos
  • naujienas sužinokite pirmieji
  • specialios nuolaidos prenumeratoriams

*Atsisakyti galima bet kuriuo metu!