Sriuba su gnocchi virtinukais | Receptas

Kažkaip pagalvojau… O jeigu šį kartą verdant sriubą bulves pakeisčiau bulviniais gnocchi virtinukais? Mažas pokytis, kuris atneša visai kitokį skonį!

Penki ingredientai ir šiek tiek fantazijos – tik tiek tereikia, kad šeimyną galėtumėte lepinti gardžiausiais patiekalais.


1 vidutinės morkos


1 svogūno


3 vidutinių pomidorų


300g gnocchi virtinukų


0,7l sultinio


Prieskoniams – druska, rūkyta saldžioji paprika, juodieji pipirai, čili, malti lauro lapai

  1. Morką nuskusti ir gana smulkiai supjaustyti, taip pat susmulkinti ir svogūną.

  2. Į storasienį puodą įpilti šlakelį aliejaus ir suberti morką bei svogūną. Vis pamaišant pakepinti iki kol šiek tiek pagels.

  3. Tuo tarpu supjaustyti pomidorus. Suberti juos į puodą ir leisti kartu šiek tiek pakepti.

  4. Daržoves užpilti sultiniu ir palikti virti apie 10 minučių.

  5. Blenderio pagalba sriubą šiek tiek sutrinti. Galima trinti ir iki glotnios tekstūros, jeigu tokią mėgstate labiau.

  6. Suberti gnocchi virtinukus bei prieskonius. Viską išmaišyti ir leisti pavirti dar keletą minučių.

  7. Išpilstyti į dubenėlius ir patiekti. Labai tinka pabarstyti sūrio ir šalia padėti apkepintos česnakinės baltos duonos, bet nebūtina.

Prenumeruokite naujienlaiškį!

  • slapti receptai
  • maisto produktų rekomendacijos
  • naujienas sužinokite pirmieji
  • specialios nuolaidos prenumeratoriams

*Atsisakyti galima bet kuriuo metu!