Risotto pusbrolis su pievagrybiais | Receptas

Tomis dienomis, kai norisi sočiai, bet tingisi gaminti, labai mėgstu įvairiausius troškinius. Šį kartą – supaprastinta itališko risotto versija, kuri ne tik greitai pagaminama, bet ir kainuoja vos 4,62eu: kitaip sakant, gaunasi tik ~1,15eu už porciją, o už tą sumą net lieka šiek tiek nepanaudotų produktų. Lekiam apsipirkti ir gaminam šeimynai gardžius pietus!

Penki ingredientai ir šiek tiek fantazijos – tik tiek tereikia, kad šeimyną galėtumėte lepinti gardžiausiais patiekalais.


4-ioms porcijoms:


500g vištienos blauzdelių


200g ryžių (2 pakelių)


apie 200g rudųjų pievagrybių


1 svogūno


100g lydyto sūrelio


Prieskoniams – pikantiški vištienos prieskoniai
Garnyrui – 2 agurkai

  1. Vištieną nukaulinau ir supjausčiau nedideliais gabalėliais. Užbėriau prieskonių, viską sumaišiau ir leidau šiek tiek pasimarinuoti.

  2. Smulkiai supjausčiau svogūną ir pievagrybius.

  3. Įkaitinau keptuvę su trupučiu aliejaus ir ten švelniai apkepinau mėsą. Baigiant jai iškepti sudėjau atskirai į dubenėlį.

  4. Toje pačioje keptuvėje pakepinau svogūną ir pievagrybius.

  5. Subėriau 2 ryžių maišelius, užpyliau 2 puodelius karšto vandens, užbėriau dar šiek tiek prieskonių ir uždengusi dangtį palikau troškintis ant silpnos kaitros apie 12min.

  6. Nukėlus dangtį subėriau vištieną, sudėjau lydytą sūrelį, viską gerai išmaišiau ir palikau dar keletai minučių pasitroškinti.

  7. Patiekiant šalia risotto padėjau ir skiltelėmis pjaustytus žalius agurkus.

PATARIMAS: likusių vištienos kauliukų neišmeskite – sudėkite juos į šaldiklį, o kai sukaupsite pakankamai, išsivirsite naminį sultinį.

Prenumeruokite naujienlaiškį!

  • slapti receptai
  • maisto produktų rekomendacijos
  • naujienas sužinokite pirmieji
  • specialios nuolaidos prenumeratoriams

*Atsisakyti galima bet kuriuo metu!