Mini sūrio desertai | Receptas

Sūrio tortas – visada gera idėja savaitgalio desertui. O jeigu jį patiektume šiek tiek kitaip? Vietoje įprastos apvalios formos šį kartą nusprendžiau desertą perkelti į taures. Tai galiu pasakyti tiek, kad idėja pasiteisino su kaupu: desertai ant stalo atrodė labai gražiai ir buvo labai patogu valgyti. Laimo skonis puikiai dera su saldžiu kremu ir traškiu sausainių pagrindu. Gaminam?

Penki ingredientai ir šiek tiek fantazijos – tik tiek tereikia, kad šeimyną galėtumėte lepinti gardžiausiais patiekalais.


4-ioms porcijoms:


160g GAIDELIS klasika sausainių


70g sviesto


2 laimų


500g kreminio sūrio


100g balto šokolado

  1. Gaidelio sausainius sudėjau į S formos maisto smulkintuvą ir sutryniau iki trupinėlių.

  2. Išlydžiau sviestą ir leidau jam šiek tiek atvėsti. Užpyliau ant sausainių trupinių ir gerai viską išmaišiau.

  3. Į taures dėjau po keletą šaukštų trupinių, gerai juos prispaudžiau ir palikau sustingti, kol paruošiu kremą. Šiek tiek trupinių pasilikau papuošimui.

  4. Į puodą ant silpnos katros sudėjau laužytą baltą šokoladą ir kreminį sūrį. Pakaitinau kol šokoladas ištirps ir kremas taps vientisas.

  5. Nutarkavau 2 laimų žieveles ir sudėjau į kremą. Išspaudžiau ten ir vieno laimo sultis, viską permaišiau.

  6. Kol kremas karštas, supilsčiau į taures ant sustingusio sausainių pagrindo. Įdėjau į šaldytuvą kelioms valandoms.

  7. Kai desertas sustingo, papuošiau sausainių trupiniais, laimo griežinėliu ir šiek tiek tarkuotos žievelės.

Prenumeruokite naujienlaiškį!

  • slapti receptai
  • maisto produktų rekomendacijos
  • naujienas sužinokite pirmieji
  • specialios nuolaidos prenumeratoriams

*Atsisakyti galima bet kuriuo metu!