Meduolinis tortas | Receptas

Kai laukiu svečių, visada suku galvą ką skanaus prie kavos puodelio jiems pateikti. Juk neiškrapštysiu iš pakelio sausainių ir nepamesiu ant stalo su mintimi, kad va, imkit ir nesiskųskit! Tai jei svečiai apie vizitą prasineša bent 3 valandomis iš anksto, galite spėti pasigaminti meduolinį tortą, kurio savikaina vos virš 3 eurų. Ilgiau užtruksite nuvažiuoti iki artimiausios parduotuvės, negu pagaminti patį tortą.

Penki ingredientai ir šiek tiek fantazijos – tik tiek tereikia, kad šeimyną galėtumėte lepinti gardžiausiais patiekalais.


200g meduolių


400g graikiško jogurto


2 bananų


160g šokoladinių sausainių


100g pieniško šokolado

  1. Bananus smulkiai supjaustyti. Sumaišyti juos su maždaug 300g jogurto ir 50g tirpinti šokolado. Atidėti į šalį.

  2.  Meduolius sudėti į S formos maisto smulkintuvą ir sutrinti iki trupinių. Jei smulkintuvo neturite – galima tiesiog sulaužyti rankomis.

  3.  Atidėti šiek tiek meduolių trupinių papuošimui. Likusius trupinius sumaišyti su 100g jogurto ir likusiu 50g tirpinto šokolado.

  4. Į kekso kepimo skardą įkloti kepimo popierių. Dugną padengti šokoladiniais sausainiais.

  5. Ant sausainių užtepti pusę meduolių – jogurto masės. Gražiai viską išlyginti.

  6. Sudėti pusę bananų – jogurto kremo. Išlyginti paviršių ir vėl uždėti sausainius bei likusius sluoksnius.

  7. Ant viršaus užberti atidėtus meduolinius trupinius. Palikti šaldytuve sustingti mažiausiai 3 valandoms, o geriausia – per naktį.

Prenumeruokite naujienlaiškį!

  • slapti receptai
  • maisto produktų rekomendacijos
  • naujienas sužinokite pirmieji
  • specialios nuolaidos prenumeratoriams

*Atsisakyti galima bet kuriuo metu!