Kruasanai su mocarella ir šilauogėmis | Receptas

Tai aišku, kad galima nuvaryti į artimiausią parduotuvę ir nusipirkti jau iškeptą kruasaną. Bet ar įdomu?.. Ir galiu garantuoti, kad tokio įdaro parduotuvėje nerasite! Šilauogės labai tinka prie mocarellos, kai valgome salotas, tai kodėl gi nepasinaudojus šiuo deriniu ir gaminant kažką saldesnio?

Penki ingredientai ir šiek tiek fantazijos – tik tiek tereikia, kad šeimyną galėtumėte lepinti gardžiausiais patiekalais.


275g sluoksniuotos tešlos


Sauja šilauogių


125g mocarellos sūrio


Kiaušinio


Sūdytų lazdyno riešutų

 

  1. Sluoksniuotą tešlos lapą ištiesiau ir perpjoviau per pusę.

  2. Šilauoges sutryniau šakute. Jei norisi daugiau saldumo, galite įpilti šiek tiek medaus ar sirupo.

  3. Trintas uogas paskirsčiau ant vienos tešlos pusės.

  4. Mocarellos rutuliuką supjaučiau nestoromis riekelėmis. Visas jas sudėjau ant trintų uogų.

  5. Viską užklojau likusia tešlos puse ir atsargiai paspaudžiau. Supjausčiau trikampėliais: norėjau didesnių kruasanų tai dariau 4vnt, bet galima pjaustyti ir į 6vnt.

  6. Atsargiai susukau trikampius į kruasanus. Padėjau ant kepimo skardos ir aptepiau kiaušinio plakiniu.

  7. Ant viršaus dar pabarsčiau smulkintais sūdytais lazdyno riešutais.

  8. Pašoviau kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-iai minučių. Mažesni kruasanai iškeps greičiau.

PATARIMAS: galite naudoti ir sluoksniuotą šaldytą tešlą mažais lapeliais (būna pirkti po 6vnt lapelių). Tava visą įdarą reikėtų dėti ant 3 lapelių ir tada užkloti likusiais.

Prenumeruokite naujienlaiškį!

  • slapti receptai
  • maisto produktų rekomendacijos
  • naujienas sužinokite pirmieji
  • specialios nuolaidos prenumeratoriams

*Atsisakyti galima bet kuriuo metu!