Čili sriuba | Receptas

Mano manymu, čili sriuba kaip ir šaltibarščiai: kiekviena moteris turi savo receptą, kuriuo visada vadovaujasi. Maniškis – paprastas, nereikalaujantis nei daug laiko, nei daug ingredientų. Gaminu šitą variantą jau kokius 5 metus ir net nesu išbandžiusi kitokio. Tiesa, aš labiau mėgstu trintą sriubą, bet jeigu jums norisi, galite tiesiog smulkiai viską supjaustyti.

Penki ingredientai ir šiek tiek fantazijos – tik tiek tereikia, kad šeimyną galėtumėte lepinti gardžiausiais patiekalais.


Maždaug 4-iems dubenėliams:


1 raudonos paprikos


350g. maltos mėsos (labiausiai tinka jautiena arba kiauliena)


7 didelių pomidorų


Skardinės kons. pupelių pomidorų padaže


100g lydyto sūrelio


4 česnako skiltelių


Prieskoniams – tik druska ir čili pipirai.

  1. Pirmiausia ruošiu mėsą: faršą sudėjau į jau įkaitusią keptuvę, pabarsčiau druska, čili pipirais ir ant silpnos ugnies kepinau kol mėsa apskrudo.

  2. Kol faršas kepa, papriką, česnaką ir pomidorus susmulkinau S formos smulkintuvu. Bet kaip minėjau, galite tiesiog smulkiai supjaustyti.

  3. Visas trintas/pjaustytas daržoves supyliau į storasienį puodą, tada sudėjau pupeles (būtent todėl ir rekomenduoju imti iškart su padažu, nereikia atskirai nieko pilstyti), apkepintą mėsą, užpyliau vandens ir uždengtu dangčiu palikau užvirti.

  4. Sriubai užvirus viską sumaišiau, įdėjau dar šiek tiek druskos ir čili, uždengiau dangtį ir palikau virti maždaug 15-ai minučių. Viskas!

  5. Na ir priedai: nebūtina, bet sūris tikrai skonio nepagadina! O duoną naudoju tokią kokią turiu, tik visada ruošiu taip pat: ją aptepu sviestu, pabarstau druska ir česnakų granulėmis ir kepu orkaitėje kol apskrunda.

PATARIMAS: Įmeskite į bebaigiančią virti sriubą juodojo šokolado gabaliuką – jis suintensyvins spalvą ir duos labai gerą poskonį!

Prenumeruokite naujienlaiškį!

  • slapti receptai
  • maisto produktų rekomendacijos
  • naujienas sužinokite pirmieji
  • specialios nuolaidos prenumeratoriams

*Atsisakyti galima bet kuriuo metu!