Bananų duona su šokoladu | Receptas

Laaabai skani bananų duona, kuri minkšta ir puri išlieka net trečią dieną po kepimo. Na, jeigu tiek ilgai ištversite jos nesuvalgę… Nors papildomai cukraus nedėjau, tačiau saldumo tikrai pakanka iš bananų ir šokolado! Rinkausi pienišką, nes tiesiog tokį labiausiai mėgstu.

Penki ingredientai ir šiek tiek fantazijos – tik tiek tereikia, kad šeimyną galėtumėte lepinti gardžiausiais patiekalais.


2 gerai sunokusių bananų


70g kreminio riešutų sviesto


2 kiaušinių


80g avižinių dribsnių


100g mėgstamo šokolado

  1. Bananus sutryniau šakute, įmušiau kiaušinius, supyliau riešutų sviestą ir viską išmaišiau.

  2. S formos maisto smulkintuve susmulkinau avižinius dribsnius. Arba galite tiesiog naudoti iškart smulkius.

  3. Subėriau smulkintus avižinius dribsnius į bananų masę ir viską gerai permaišiau.

  4. Peiliu susmulkinau šokoladą. Didžiąją dalį šokolado subėriau į visą masę ir išmaišiau, likusią dalelę atidėjau puošybai.

  5. Išklojau kepimo formą kepimo popieriumi ir sukrėčiau visą masę. Viršų apibarsčiau atidėtu šokoladu.

  6. Pašoviau kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40-iai minučių.

Prenumeruokite naujienlaiškį!

  • slapti receptai
  • maisto produktų rekomendacijos
  • naujienas sužinokite pirmieji
  • specialios nuolaidos prenumeratoriams

*Atsisakyti galima bet kuriuo metu!