Blyneliai su raudonomis pupelėmis | Receptas

Nors esame suaugę žmonės, tačiau kartais patys save turime apgaudinėti, bandydami suvalgyti daugiau daržovių. Ką jau bekalbėti apie vaikus… Ši blynų idėja kilo būtent iš to, kad juk blynai gali būti ir geresnės sudėties, ne tik miltai su pienu! Slaptasis ingredientas – raudonosios konservuotos pupelės, kuriose daug antioksidantų ir baltymų. O geriausia tai, kad pupelių čia NESIJAUČIA! Jausmas toks, lyg valgytum paprastus šokoladinius blynus. Pabandom išsikepti?

Penki ingredientai ir šiek tiek fantazijos – tik tiek tereikia, kad šeimyną galėtumėte lepinti gardžiausiais patiekalais.


Skardinės raudonųjų konservuotų pupelių iš „Mamos konservai”


2 kiaušinių


1 v.š. medaus


3 v.š. tamsios kakavos


50g kvietinių miltų


Papuošimui: (nebūtina) 20g pieniško šokolado ir saujelė šilauogių

  1. Konservuotas pupeles nuplauti po tekančiu vandeniu ir suberti į S formos maisto smulkintuvą.

  2. Ten pat įmušti ir abu kiaušinius bei įdėti medų. Viską susmulkinti iki vientisos masės. Jei smulkintuvo neturite, naudokite paprasčiausią blenderį – jis puikiai čia tiks.

  3. Į tą patį indelį sudėti sausus produktus: kakavą ir miltus. Gerai išmaišyti ir leistite tešlai pastovėti bent 10 minučių.

  4. Kepti ant vidutinės kaitros su šlakeliu aliejaus kol apskrus.

Prenumeruokite naujienlaiškį!

  • slapti receptai
  • maisto produktų rekomendacijos
  • naujienas sužinokite pirmieji
  • specialios nuolaidos prenumeratoriams

*Atsisakyti galima bet kuriuo metu!