Visi mes mėgstam tą tradicinę duonos ir pupelių mišrainę. Bet dažnai tokia lepintis nereikėtų – juk ateis kita vasara, kai reikės išlįsti iš po storų megztinių! Dėl to išbandžiau pakoreguotą versiją, kuri yra žymiai maistingesnė ir, kaip sakant, „kūdesnė”. Bet vis tiek labai skani!
Duonos riekeles susmulkinti nedideliais kubeliais. Pakepinti ant sausos keptuvės arba orkaitėje, kol gabalėliai pasidarys traškūs.
Fermentinį sūrį taip pat supjaustyti kubeliais.
Nupilti nuo pupelių skystį, jas gerai perplauti vandeniu ir šiek tiek nusausinti.
Pradarius tuno skardinės kraštelį atsargiai nupilti aliejų.
Duoną, sūrį, pupeles ir tuną sudėti į vieną dubenį.
Pasiruošti padažą: graikišką jogurtą sumaišyti su prieskoniais. Užpilti jį ant mišrainės ir viską gerai išmaišyti.
Skaniausia iškart valgoma, nes duonos skrebučiai dar būna traškūs.
*Atsisakyti galima bet kuriuo metu!
Penki ingredientai ir šiek tiek fantazijos - tik tiek tereikia, kad šeimyną galėtumėte lepinti gardžiausiais patiekalais.