Sūrio spurgos karšto oro gruzdintuvėje | Receptas

Šios spurgos nuostabus užkandis, kurį įvertins kiekvienas sūrio mėgėjas. Ypač, jei spurgytės valgomos dar karštos. Jau tas sūūūris…

Penki ingredientai ir šiek tiek fantazijos – tik tiek tereikia, kad šeimyną galėtumėte lepinti gardžiausiais patiekalais.


6-ioms spurgoms:


180g pusriebės varškės


1 kiaušinis


55g kvietinių miltų


50g fermentinio sūrio


Prieskoniams – 1a.š. česnakų granulių ir šiek tiek druskos

  1. Varškę su kiaušiniu, druska ir česnakų granulėmis sumaišyk iki vientisos masės.

  2. Suberk miltus ir dar kartą gerai viską permaišyk.

  3. Fermentinį sūrį supjaustyk į 6 kubelius.

  4. Sudrėkink rankas vandeniu, paimk šeštadalį tešlos ir padaryk blynelį. Centre padėk sūrio kubelį ir iš tešlos suformuok apvalią spurgą. Pasistenk nepalikti sūrio neuždengto, nes kitu atveju kepant jis gali išbėgti.

  5. Visas spurgas sudėk į kepimo popieriumi išklotą karšto oro gruzdintuvės indą ir kepk ant 180 laipsnių apie 15 minučių arba kol viršus šiek tiek apskrus.

PATARIMAS: jei neturi karšto oro gruzdintuvės, galima spurgas kepti orkaitėje, tik užtruks kiek ilgiau – apie 20-25 minutes.

Prenumeruokite naujienlaiškį!

  • slapti receptai
  • maisto produktų rekomendacijos
  • naujienas sužinokite pirmieji
  • specialios nuolaidos prenumeratoriams

*Atsisakyti galima bet kuriuo metu!