Tuno kamuoliukai | Receptas

Kaip į savo mitybą įtraukti daugiau daržovių? O jeigu dar ir baltymų? Tai šie kamuoliukai tooobulai tam tinka! Daržoves rinkitės iš savo ar močiutės daržo, tuną – iš „Mamos konservų”, o likusius kelis produktus tikriausiai jau turite spintelėje ir šaldytuve.

Penki ingredientai ir šiek tiek fantazijos – tik tiek tereikia, kad šeimyną galėtumėte lepinti gardžiausiais patiekalais.


Skardinės tuno savo sultyse


250g bulvių


100g morkų


60g fermentinio sūrio


40g džiūvėsėlių


Prieskoniams – šiek tiek druskos ir šviežių arba džiovintų krapų

  1. Pirmiausia nuskutau, supjausčiau ir užkaičiau bulves. Joms išvirus leidau gerokai atvėsti.

  2. Nuskutau ir smulkia tarka sutarkavau morką bei sūrį.

  3. Nuo tuno nupyliau skystį. Patį tuną sudėjau į dubenėlį. Šalia subėriau bulves, tarkuotas morkas ir sūrį. Šakute viską sutryniau iki kol masė išsimaišė.

  4. Subėriau džiūvėsėlius, druską ir smulkintus krapus. Dar kartą viską permaičiau.

  5. Rankomis formavau nedidelius rutuliukus. Sudėjau juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepiau iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20min.

Karšti kamuoliukai laaabai skanūs! Šalia dar patiekiau padažo (2v.š. graikiško jogurto, 2v.š. majonezo, šlakelis citrinos sulčių, skiltelė česnako ir krapai), tai mirkant į jį rutuliukus išvis net sunku patikėti, kad ne kokį „geltoną” maistą valgote!

Prenumeruokite naujienlaiškį!

  • slapti receptai
  • maisto produktų rekomendacijos
  • naujienas sužinokite pirmieji
  • specialios nuolaidos prenumeratoriams

*Atsisakyti galima bet kuriuo metu!